One of Kirsten’s earliest projects involved the full redevelopment of a Californian Bungalow. The design brief requested a modern addition and Kirsten provided a bold form inserted into the backyard.

The ingenious floor plan minimises floor area while providing an open plan living area awash with natural light. The wall of glass and sliding doors deceptively divides indoor / outdoor spaces to enlarge the internal living areas. The kitchen is conveniently located behind a not-quite-full-height wall abutting the meals area allowing the space to be read as one but utilised effectively and efficiently. Deeply formed reveals provide solar protection while framing views; features later further enhanced with landscaped decks and built forms.

The second bedroom was converted into a luxurious dressing room with resort style ensuite. Kirsten’s minimal colour palette allows regular interior furnishing updates to be undertaken to reflect the owner’s passion for styling.

The environment design response includes low maintenance external cladding, optimal solar aspect, deep reveals for sunshading and protection, on-site water storage for garden watering, light colour palette to minimise heat gain, well designed building footprint minimises built floor area, existing residence retained to reduce landfill.