After designing significant additions and alterations 6 years previously, Kirsten was again engaged to re-design the new family bathroom and create a new front entry to the street.

The bathroom component comprised the demolition of an ensuite and walk in robe to create more found floor area, with the existing footprint further enhanced by the insertion of highlight corner glazing for treetop views, natural daylighting and ventilation.

The continuous hob, glass splashback and dark tiles to the floor plane visually lengthen the room; a single blade of glass separates the wet zone with minimal visual obstruction in the space. The clean lines of the design are perfectly teamed with the modern bathroom fixtures, whilst the feature colourback glass injects personality and delight into this innovative bathroom design.

The environmental design response includes the use of a remote mixer tap with dial up temperature settings for the shower to minimise water wastage, continous LED strip lighting for low-energy lighting, the dual flush in-wall toilet cistern, low flow mixer to the hand basin and bath.

Fabulous review from the Clients:

We’ve worked with Kirsten since 2007, undertaking a complete redesign of our house in Warrandyte in two stages, the first stage completing late 2009 and the second in 2013. Kirsten was given a very open brief with two significant requirements: move all the living areas from the south side of the house to the north; accommodate my mother-in-law in away that created one single coherent residence for the future but gave my mother-in-law privacy now.

The result is outstanding. Kirsten created a bright, open space that drew on influences from Japan and Frank Lloyd-Wright. She worked with complete respect for the landscape in bushy, semi-rural Warrandyte, but managed to transform the interior of our house into something modern but not austere. The front entrance is a wonderful piece of design, opening the house up to the trees and hills in the east and providing a striking face to the street. The bathroom design makes amazing use of a relatively small space, and adds flair without being ostentatious. All in all, we couldn’t have been happier with the result.

Friends and family often say that it feels like they’ve stepped into a home from the pages of a magazine, or a modern chalet or beach house. The bespoke windows are particularly noted, making the outside world part of the interior.

Kirsten herself is wonderfully creative, very collaborative and a genuinely nice person to work with. When we do our next home (which we will build from scratch), we fully intend to get Kirsten to design it. And this time, we’ll probably just tell her to amaze us.