KINGSWOOD

Eco_Edge_Dingley_016

One of the very best aspects of my job is meeting with my Clients again once their project is finished: to see the finished design and to hear their thoughts now that the ‘hard’ part is behind them.

In this project, my Client and her husband had been steadily renovating their 1970s home in suburban Melbourne and engaged my services to provide a highly functional Kitchen. They wanted well considered storage, a practical layout and a modern Scandinavian aesthetic.

One of the biggest challenges for me was the unusual wedge shape of the area available and the number of access points and doors I needed to retain. Part of my design response was to include a mobile island bench to reduce the wide proportions of the room and assist in addressing the aesthetic consideration of the existing space.

Eco_Edge_Dingley_009

The Kitchen design is comprised of two main components: the L shape bench and the wall of storage.

The stainless steel bench incorporates a seamless splashback with extra deep sinks. The oven and rangehood is framed perfectly between the two existing windows. The return bench features solid timber lining boards facing the Dining area with a ‘secret’ corner cupboard to maximise every available square centimetre. The stainless steel ensures a streamlined aesthetic, while the sparingly used feature timber provides tactile warmth.

The wall of tall storage features large pocket doors to conceal an appliance cupboard on one side, pantry storage on the other. Extra large, heavy duty crockery drawers below abut the refrigerator niche and concealed overhead TV. The white finish and lip pulls complete this minimalist design.

And the best part? A very, very happy Client who loves her kitchen. I’m calling it a win win.

By :
Comments : 0